Volledig scherm
Vier kogelgaten in het rolluik van de woning in Oudheusden © Gert-Jan Buijs

Bosschenaar krijgt 3 jaar celstraf vanwege schietpartij in Oudheusden na verkeersruzie

DEN BOSCH - Een 44-jarige Bosschenaar is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. De man schoot eerder dit jaar op twee vrouwen in Oudheusden en beschadigde de auto van een zoon van één van de vrouwen.

De Bosschenaar kreeg in maart van dit jaar een verkeersruzie met de jongeman. De verdachte schopte en sloeg enkele keren tegen zijn auto. Later ging de Bosschenaar met een vuurwapen naar de woning van de moeder van de automobilist met wie hij ruzie had.

Schietpartij
De man belde aan bij het huis aan de Suitbertusstraat in Oudheusden en sprak met twee vrouwen die op dat moment in de woning waren. Binnen een minuut werd vanaf de linkerkant buiten de woning op de verdachte geschoten. Als reactie vuurde de Bosschenaar enkele kogels af op een dicht rolluik in de woning. Eén van de vrouwen die in de gang stond, werd in haar arm geraakt.

De Bosschenaar werd enkele dagen later opgepakt.

Disproportioneel
Volgens de rechtbank was geen sprake van noodweer. De aanval op de man kwam namelijk van buiten de woning. Door in een andere richting te schieten dan waar vandaan op hem werd geschoten, heeft de Bosschenaar de grenzen van noodzakelijke verdediging overschreden. Ondanks dat de man niet de aanstichter van het geweld was, wordt zijn handelen wel als ernstig en disproportioneel gezien door de rechtbank. Daarom werd de Bosschenaar veroordeeld tot een poging tot doodslag.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.