Volledig scherm
© Thinkstock

Bouwmarkten in Den Bosch mogelijk naar Raad van State om Bauhaus

DEN BOSCH - De kans is vrij groot dat vertegenwoordigers van kleinere bouwmarkten in Den Bosch naar de rechter stappen om de mogelijke komst van een Bauhaus naar de gemeente aan te vechten. Dat zegt een adviseur van de winkeliers vrijdag in het Brabants Dagblad (editie Den Bosch).

Het lijkt tegenwoordig gemeengoed dat omliggende bouwmarkten naar de rechter stappen als er plannen zijn voor een mega-bouwmarkt als Bauhaus of Hornbach. Zo hebben in de afgelopen twee jaar al zes verschillende gemeenten met interesse in een Bauhaus zich moeten verdedigen tegenover de Raad van State, omdat bestemmingsplanwijzigingen werden aangevochten. De komst van een Hornbach-vestiging werd aln tientallen gemeenten aangevochten.
De kans dat ook de gemeente Den Bosch naar Den Haag moet is groot, zegt Jasper Benus van de site Overbewinkeling.nl, die de Bossche ondernemers volgende week dinsdag adviseert over hun rechten. Dan komen vertegenwoordigers van onder andere de Gamma, Praxis en Karwei samen om te overleggen. Over het algemeen krijgen de kleine bouwmarkten niet vaak gelijk bij de Raad van State, maar de ondernemers denken toch kans te maken. Hoe dat zit wordt uitgelegd in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van vrijdag 15 januari.