Volledig scherm
Team Sint Anthonis won in 2017 de Keukenbazen Battle. © Agrifood Capital

Brabantse strijd om titel Keukenbaas 2018

DEN BOSCH - Kooktalenten tussen 10 en 12 jaar uit alle zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant kunnen zich tot en met 23 september aanmelden voor Keukenbazen, een kookwedstrijd voor kinderen die is opgezet door AgriFood Capital. De finales vinden plaats tijdens Dutch Agri Food Week, op 6 oktober.

Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan en per gemeente gaat uiteindelijk één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in Den Bosch. De opdracht: maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt.

Drie prijzen

Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het beste gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. Kinderen kunnen zich aanmelden via keukenbazen.nl/meedoen.