Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Brandbrief over jeugdzorg Noordoost-Brabant: 'Zó kan het niet'

DEN BOSCH - Zestien gemeenten in de jeugdhulpregio Noordoost-Brabant hebben, mede namens zorgaanbieders, een brandbrief gestuurd aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Zij vrezen dat jongeren in de regio mogelijk geen zorg meer krijgen als zij die nodig hebben, of niet de júiste zorg.

Afgelopen zomer werden de gemeenten - waaronder Den Bosch, Meierijstad, Oss, Uden, Boxtel, Bernheze, Boekel, Haaren, Landerd, Sint-Michielsgestel en Vught - geconfronteerd met een korting op het geld dat zij krijgen van het rijk: 8,8 miljoen moeten zij gezamenlijk jaarlijks inleveren. Op een totaal budget van 129 miljoen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. The Green Bar laat planten groeien in bierflesjes met een stel springstaartjes

    The Green Bar laat planten groeien in bierfles­jes met een stel spring­staart­jes

    TILBURG - Je kunt met een beetje handigheid zeilscheepjes in een fles stoppen. Maar dat lukt ook met mos, varens en planten (met prachtige namen zoals fittonia en asparagus). Nicolette Kempers van The Green Bar zegt er aardig wat succes mee te hebben. Haar winkel aan de Dode Nieuwstraat 32 is een conceptstore waar je terecht kunt voor onder meer planten, thee, kaarten, boeken (‘30 coole onderwerpen voor beestjeskenners uitgelegd in een halve minuut’) en stuiterballen met een kikkertje erin.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.