Volledig scherm

Brandweer van Rosmalen haalt fictief lijk uit de plomp bij filmopnames

ROSMALEN - Een Belgisch/Franse filmcrew heeft zondag de hele dag in de wijk De Watertuinen bij recreatieplas de Groote Wielen opnamen gemaakt voor de speelfilm Bula. De 17-koppige groep draaide onder meer bij het laatste kanaaltje bij De Blauwe Sluis.

Bij het bruggetje over De Plomp of de Nieuwe Waterweg, zoals de buurtbewoners de stroom noemen, liggen in de middag enkele tientallen figuranten in hun bootjes te wachten.

Dol op water
​,,De bedoeling is dat er straks een opstopping van bootjes is, omdat er een lijk in het water ligt", zegt Rob Langeraap van de brandweer in Rosmalen. ,,Dat lijk moeten wij vanaf dit bruggetje ophijsen. Je moet geduld hebben, maar we hebben grote lol met elkaar", zegt figurant William Meijer uit Rosmalen die met zijn dochters en vrouw meewerkt aan de film. ,,We hebben onze boot beschikbaar gesteld. We zijn dol op het water. We genieten er dagelijks van. Waarom mag een ander daar niet van meegenieten?"

​Film
De Frans/Belgische film van de Franse regisseur Boris Baum Bula gaat over een autistische 18-jarige jongen die nog nooit buiten is geweest. Hij moet het huis uit omdat hij zijn diploma heeft gehaald. Hij ontdekt de wereld en trekt onder meer nog naar Brazilië.

Volledig scherm
Het is vooral wachten en nog eens wachten. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
De Groote Wielen, waar zondag wordt gefilmd. © Les films de la récré
Volledig scherm
De acteurs (links) varen de Rosmalense figuranten voorbij. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
De Frans/Belgische filmcrew maakt zich op voor de scène. © Peter de Bruijn
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch