Volledig scherm

Brandweerlieden uit Den Bosch krijgen Koninklijke onderscheiding

DEN BOSCH/OSS – Freddy Vos, Martin Reuser en Ronald van Dartel zijn zaterdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester van Den Bosch heeft ze rond 21.30 uur een Koninklijke onderscheiding gegeven in het zaaltje ‘De Stallen’ van café De Smidse.

Freddy Vos
Freddy Vos (56) trad in 1992 in dienst bij de vrijwillige brandweer en werd aangesteld als aspirant-brandwacht bij de gemeentelijke brandweer van Den Bosch. Na zijn aanstelling heeft hij zich gekwalificeerd tot manschap-b en uiteindelijk is hij aangesteld als hoofdbrandwacht. In 2011 werd Vos de eerste officiële leerwerkplekbegeleider in het brandweeronderwijs.

Martin Reuser
Decorandus Martin Reuser (56) is vanaf 1991 aangesteld als brandwacht bij de gemeentelijke brandweer van Den Bosch. Na zijn aanstelling heeft hij zich gekwalificeerd tot manschap-b en chauffeur-voertuigbediener. In september 2000 is Reuser aangesteld als hoofdbrandwacht.

Ronald van Dartel
​De 50-jarige Ronald van Dartel werd in 1998 aangesteld als vrijwillig aspirant brandwacht bij de gemeentelijke brandweer van Den Bosch. Daarna heeft hij zich gekwalificeerd tot bevelvoerder en hij werd in 2005 aangesteld als bevelvoerder in de rang van onder-brandmeester. Gedurende de periode van zijn aanstelling tot bevelvoerder heeft hij zich ingezet als kaderlid van de brandweer en zich voornamelijk gericht op het repressief optreden en het mede begeleiden van de postleden door het mede verzorgen van oefeningen. Hiervoor heeft decorandus in 2006 de aanvullende opleiding tot instructeur afgerond. In 2010 is decorandus, wegens de regionalisatie van de brandweer overgestapt als vrijwilliger naar de regionale brandweer Brabant-Noord in de rang van brandmeester.

Ronald van Dartel is woonachtig in Oss. In overleg met burgemeester Buijs-Glaudemans van Oss vond de uitreiking toch in Den Bosch plaats.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.