Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Loeffplein. Links de Stoa. Rechts de flat waarvan de gevel wordt vernieuwd. © Marc Bolsius

Burgemeester Loeffplein op de schop: nieuwe woningen, meer groen, grotere winkels en terras

DEN BOSCH - Tientallen (sociale) huurwoningen, een nieuwe bakstenen gevel en grotere winkelruimten. Er staat veel op stapel bij het Bossche Burgemeester Loeffplein. Dat geldt vooral voor de hoge flat tegenover de Stoa waarin woningen, kantoren en winkels (waaronder de ANWB-winkel) zijn gevestigd.

Voor Holland Immo Group (eigenaar van de commerciële ruimten in de hoogbouw) gaat projectontwikkelaar Tabermann sinds 2016 na wat de mogelijkheden zijn. ,,Het werd tijd om het plein nieuw leven in te blazen", aldus Tabermann-directeur Jasper Reekers.

  1. 1 jaar burgemeester Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
    PREMIUM
    video

    1 jaar burgemees­ter Jack Mikkers: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht

    DEN BOSCH - Je vijftigste verjaardag vieren en dan ook maar tegelijkertijd de polonaise lopen voor je 25-jarig huwelijk. Alle reden voor een feestje, toch? Burgemeester Jack Mikkers huurde met zijn echtgenote Astrid Baggermans café De Unie af om in beslotenheid een feestje te bouwen. Het is dat er geen biljart staat, anders had special guest John de Bever ongetwijfeld op het groene laken gestaan. Of anders zijn zingende vrouw Astrid wel, of anders Mikkers zelf wel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.