Volledig scherm
Burgemeester Jack Mikkers tijdens zijn kennismakingsfietstocht door Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

Burgemeester Mikkers heeft één betaalde bijbaan en die gaat hij opzeggen

DEN BOSCH - Eén betaalde bijbaan heeft burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch. Hij zit in de Raad van Toezicht van zorginstelling Kempenhaeghe en krijgt daarvoor 11.000 euro per jaar. Maar die baan zegt hij met ingang van 2018 op. 

Omdat zo schrijft burgemeester Mikkers aan de raadsleden, hij begrepen heeft dat over betaalde bijbanen 'reserves bestaan binnen uw gemeenteraad. Deze heb ik gewogen. Op basis daarvan heb ik besloten de betreffende nevenfunctie per 1 mei 2018 neer te leggen."

Mikkers schrijft dat Kempenhaeghe (met onder meer vestigingen in Heeze en Oosterhout) dan tijd heeft om een opvolger te vinden. Die 11.000 euro is overigens een ruime vergoeding. Want de burgemeester schrijft dat hij  aan die bijbaan niet meer dan een uur of 8 per jaar kwijt is. 

Die riante vergoeding was minder riant dan aanvankelijk werd gecommuniceerd; de gemeente corrigeerde later woensdag het aantal uren dat hij aan de  bijbaan kwijt is: geen 8 uur maar 40 uur per jaar. 

Mikkers heeft nog wel een lange lijst onbetaalde nevenfuncties waarvan de meeste voortvloeien uit zijn functie als burgemeester van Den Bosch.

De gemeenteraad heeft tijdens het burgemeesterschap van Ton Rombouts regelmatig laten weten moeite te hebben met sommige van diens betaalde bijbanen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement