Volledig scherm
Burgemeester Ton Rombouts met koning Willem-Alexander en commissaris van de koning Wim van de Donk tijdens de opening van de Jeroen Bosch expositie. © Roy Lazet

Burgemeester Rombouts heeft plan voor nalatenschap Jeroen Bosch

DEN BOSCH - In het hoofd van burgemeester Ton Rombouts zit een plan om de nalatenschap van Jeroen Bosch na dit jaar veilig te stellen. „Maar ik moet de wethouders en de gemeenteraad mee zien te krijgen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat na zoveel jaren voorbereiding en een fantastisch Jeroen Boschjaar er na 2016 niets meer is."

Wat Rombouts met de nalatenschap van Bosch wil, vertelde hij woensdagavond tijdens het Bosch Café in de Verkadefabriek. „Er moeten nieuwe exposities komen met daarin één of twee originele werken van Bosch. En ik heb al begrepen dat het Prado in Madrid in de toekomst wel mee zou willen werken. Het internationale onderzoek naar de werken van Bosch moet door."

Ook heeft hij ideeën bij de Kleine Winst, het gebouw aan de Markt waar ooit het atelier van Bosch was gevestigd. ,,We moeten iets zinnigs doen met het aangekochte pand de Kleine Winst. In samenwerking met het Jheronimus Bosch Art Center: daar is het werk te zien, in de Kleine Winst heeft Bosch gewoond. Grote dromen dromen. Voor een goed plan komt geld. Dat heb ik van dit project wel geleerd.”

Lees het nieuws over het Jeroen Boschjaar terug op bd.nl/jb500.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.