Volledig scherm
PREMIUM
Onderweg naar het Julianaplein voegt een bus in ter hoogte van de Colvenierstraat. Chauffeurs klagen over slecht zicht op verkeer in de tunnel. Ook zou de middengeleider met voorrangsbord een obstakel zijn. © Marc Brink/BD

Buschauffeurs: 'Vernieuwd Julianaplein gevaarlijk'

DEN BOSCH - ,,Weggebruikers zullen aan de ingrijpende wijziging moeten wennen.'' Dat zegt een woordvoerder van de gemeente over klachten over onveilige verkeerssituaties die volgens Arriva-buschauffeurs zijn ontstaan bij het Julianaplein. Daar is onlangs de rotonde vervangen door een zogenaamde ovonde.

Het plein is afgelopen vrijdag grotendeels heropend na een reconstructie als onderdeel van de binnenstadsring die loopt langs Hekellaan, Zuid-Willemsvaart, Emmaplein, Julianaplein, Willemsplein Parklaan en Zuidwal.

  1. Bossche ging onvoorbereid de auditie in, maar gaat nu tóch naar Hongkong
    PREMIUM

    Bossche ging onvoorbe­reid de auditie in, maar gaat nu tóch naar Hongkong

    DEN BOSCH - Ze speelde al overal ter wereld. In musicals, opera's en grote, spectaculaire shows. Dat deed ze in Spanje, Italië en Duitsland. Maar óók in Scandinavië en Amerika. Ze werd ingehuurd om op te treden op van die grote cruiseboten. Maar nog nooit liet Aswintha Vermeulen (33) Den Bosch achter zich om in Azië op te treden. Tot nu dan. In Hongkong gaat ze een half jaar de hoofdrol van Nala spelen in de musical The Lion King.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.