Volledig scherm
Eén van de laatste bussen die in Tilburg reed, op een gladde Ringbaan West. © Tom van der Meer

Bussen van Arriva nu écht aan de kant: geen ritten meer tot dinsdagochtend

DEN BOSCH - Vanwege de sneeuwval zijn alle bussen van Arriva in Brabant maandagavond van de weg gehaald. 's Middags reed op veel plaatsen ook tijdelijk geen bus, maar om gestrande reizigers thuis te brengen werd de dienstregeling rond de avondspits toch weer even opgestart. Zo goed en zo kwaad als met het winterweer mogelijk was. 

De bussen van Arriva hebben nog drie uur gereden: van 16.45 uur tot 19.45 uur. In de tussentijd zijn veel gestrande reizigers thuisgebracht en is het weer te gevaarlijk geworden op de weg. Door de aanhoudende sneeuwval is het op veel wegen nog erg glad.

Arriva wilde in de avondspits gestrande reizigers alsnog naar huis brengen. Bij de busmaatschappij gingen ze er al vanuit dat het later op de avond gevaarlijker zou worden op de weg, zo liet een woordvoerder doorschemeren. 'Het is onverantwoord om nu te gaan rijden, de veiligheid staat voorop.' 

Bussen van Hermes in Zuidoost-Brabant rijden maandagavond nog wel, zij het met vertraging. 

Heel Nederland

Ook op veel andere plaatsen in Nederland trekt Arriva de bussen terug. Op de mededeling van Arriva kwamen maandagavond direct veel vragen via sociale media. Reizigers zullen zelf vervoer moeten zoeken, als ze niet met de bus verder kunnen.

Dinsdagochtend lijkt het weer beter te worden op de weg. De verwachting is dat de bussen dan weer volgens dienstregeling kunnen rijden. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement