Volledig scherm
PREMIUM
Chemicaliën die nodig zijn voor de productie van synthetische drugs.

Celstraffen geëist voor bouw drugslab: 'Levensgevaarlijk voor kinderen'

DEN BOSCH - Een 41-jarige Bosschenaar hoorde woensdagmiddag 30 maanden celstraf tegen zich eisen voor de opbouw van een drugslaboratorium vlakbij een illegale kinderopvang in Vlierden (Deurne). Twee plaatsgenoten (27 en 28), een Waalwijker (31) en een Tilburger (31) zouden 24 maanden de cel in moeten.

Volgens de officier was het drugslab begin 2016 bij de aanhouding van het vijftal vrijwel gereed voor de grootschalige productie van synthetische drugs. Behalve zo'n 2.000 liter chemicaliën bevond zich volgens de officier ruim 500 liter brandbaar gas in de loods. ,,Levensgevaarlijk voor kinderen in de kinderopvang. Maar dat interesseerde de verdachten blijkbaar niet'', zei zij.

  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch