Dalila Sayd met haar onderscheiding.
Volledig scherm
Dalila Sayd met haar onderscheiding. © Brabants Dagblad

'Changemaker' Dalila Sayd krijgt speciale onderscheiding op FOOD100

DEN BOSCH - Dalila Sayd kreeg op vrijdag 13 november een speciale vermelding op de bekendmaking van de FOOD100. Zes 'changemakers', drie onder de 30 jaar en drie boven de 30 jaar kregen zo'n vermelding. Sayd werkt in Den Bosch en Breda.

De FOOD100 is dé lijst van de voedselveranderaars van dit moment, geselecteerd door een vakjury. Het is nadrukkelijk geen ranglijst, maar een selectie van de meest innovatieve mensen. De personen op de lijst werden verkozen uit ruim vierhonderd aanmeldingen.

Sayd is een echte duizendpoot op het gebied van eten: cateraar, kok, netwerker en oprichter van het EETschap. Mensen bij elkaar brengen door middel van eten is haar doel. Met haar bedrijfje werkt ze samen met partijen aan de uitdaging om gezond, betaalbaar en duurzaam eten voor iedereen toegankelijk te maken. 

Ze werkte als kok in verschillende sterrenrestaurants. In 2014 startte ze met haar eigen onderneming.

Sayd is nu projectontwikkelaar en wil werken aan een sociaal voedsellandschap. ,,Door middel van allerlei projecten wil ik dat voeding en gezondheid meer met elkaar worden verbonden. Zo is er in Breda een project waarbij artsen groentepakketten op recept uitdelen."

De FOOD100 in de Brabanthallen.
Volledig scherm
De FOOD100 in de Brabanthallen. © Jelle Van Wijk