Volledig scherm
De recherche voert onderzoek uit bij coffeeshop Chip 'n Dale na een schietpartij. © Bart Meesters

Coffeeshop Chip 'n Dale in Den Bosch beschoten; uitgebrande auto gevonden (video)

* UPDATE 12.15 uur * DEN BOSCH - Coffeeshop Chip 'n Dale aan de Hinthamerstraat in Den Bosch is in de nacht van donderdag op vrijdag rond de klok van 4.30 uur beschoten. Volgens een getuige werden er zeker 20 kogels op het gebouw afgevuurd.

De politie laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen en vermoedt dat er een automatisch wapen gebruikt is. De kogels hebben niet alleen de ruit van de coffeeshop, maar ook een glazen deur in het pand doorboord. Op het moment van de beschieting was er niemand in de coffeeshop aanwezig. In de Concordialaan in Den Bosch werd 10 minuten na de schietpartij een uitgebrande auto, een Audi S4, gevonden. De politie gaat uit van brandstichting. Onderzoek moet uitwijzen of het hier om de vluchtauto van de daders gaat.

Chip 'n Dale en onderzoek
Een medewerker van de coffeeshop laat vrijdagmiddag weten geen idee te hebben waarom de zaak is beschoten. De shop zou vandaag eigenlijk om 10.00 uur open gaan. Het is nog niet duidelijk of de deuren later deze dag nog open gaan voor klanten. Dat is volgens de medewerker wel de bedoeling, maar de eigenaresse moet hierover een besluit nemen. De Hinthamerstraat was vrijdagochtend gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Medewerkers van de technische recherche voeren er nog altijd sporen- en buurtonderzoek uit.

Geen link aanhouding coffeeshopeigenaresses
Eerder deze week werden nog 2 eigenaressen van coffeeshop Meetpoint, tevens aan de Hinthamerstraat, aangehouden. De schietpartij betreft dus een andere coffeeshop.

Volledig scherm
© BD
Volledig scherm
© Bart Meesters
Volledig scherm
© BD
Volledig scherm
De kogelgaten zijn goed zichtbaar bij coffeeshop Chip 'n Dale. © Bart Meesters

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.