Volledig scherm
Kirsti Pol en Michael Bol willen in het voormalig Huis van Bewaring een hotel beginnen © Marc Bolsius

Conceptbouwers willen hotel in oud Huis van Bewaring Den Bosch

DEN BOSCH - Architect Michael Bol en cultureel ondernemer Kirsti Pol willen als De Conceptbouwers in het voormalig Paleis van Justitie en Huis van Bewaring een hotel beginnen.

Het plan is om in het voormalige Huis van Bewaring een tijdelijk hotel te starten. Van der Steen van het Mövenpick denkt mee over het hotelconcept. Bol: "Op deze manier willen we de piek van het Jeroen Bosch 500-jaar in 2016 opvangen."

Bij de gemeente zijn de plannen van De Conceptenbouwers wel bekend. "Maar ze zijn nog niet besproken met de rijksdienst", aldus een woordvoerder. Het pand is eigendom van de Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsdienst. En die heeft de complexen te koop gezet.

Lees in het Brabants Dagblad van donderdag ook over de plannen van de Conceptbouwers met het Paleis van Justitie.

  1. Dit spookt er 's nachts rond in uw Bossche,  stadse achtertuintje?

    Dit spookt er 's nachts rond in uw Bossche, stadse achtertuintje?

    DEN BOSCH - Is uw achtertuintje in de Bossche binnenstad 's nachts een feestterrein voor de egel, hermelijn of eekhoorn? Of zit ze vol krolse katten die de boel 'onderschijten'? Gaan de bruine ratten er soms samen aan tafel omdat u teveel brood hebt gevoerd aan de vogeltjes? IVN-afdeling Den Bosch weet in een aantal gevallen al de antwoorden. Want sinds kort staan wildcamera's op scherp in Bossche stadstuintjes. Op zoek naar vooral zoogdieren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.