Volledig scherm
Kirsti Pol en Michael Bol willen in het voormalig Huis van Bewaring een hotel beginnen © Marc Bolsius

Conceptbouwers willen hotel in oud Huis van Bewaring Den Bosch

DEN BOSCH - Architect Michael Bol en cultureel ondernemer Kirsti Pol willen als De Conceptbouwers in het voormalig Paleis van Justitie en Huis van Bewaring een hotel beginnen.

Het plan is om in het voormalige Huis van Bewaring een tijdelijk hotel te starten. Van der Steen van het Mövenpick denkt mee over het hotelconcept. Bol: "Op deze manier willen we de piek van het Jeroen Bosch 500-jaar in 2016 opvangen."

Bij de gemeente zijn de plannen van De Conceptenbouwers wel bekend. "Maar ze zijn nog niet besproken met de rijksdienst", aldus een woordvoerder. Het pand is eigendom van de Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsdienst. En die heeft de complexen te koop gezet.

Lees in het Brabants Dagblad van donderdag ook over de plannen van de Conceptbouwers met het Paleis van Justitie.

  1. Beerens, gedupeerd na brand Westwal,  blij met onderzoek ambtenaren in Katerstraatje

    Beerens, gedupeerd na brand Westwal, blij met onderzoek ambtenaren in Katerstraatje

    DEN BOSCH - Een buiteninspecteur omgevingswet heeft maandagochtend in gezelschap van een constructeur poolshoogte genomen in drie woningen aan het Bossche Katerstraatje. Burgemeester Ton Rombouts komt hiermee een belofte na die hij donderdag deed aan bewoonster Ursula Beerens. Deze dochter van de eigenaar klaagde zaterdag in het Brabants Dagblad dat zij zich in de steek gelaten voelde door burgemeester Rombouts.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.