Volledig scherm
Studio Roderick Vos. © Roderick Vos

Cor Unum en Roderick Vos willen samen naar Vughterstraat in Den Bosch

DEN BOSCH - Pottenbakkerij Cor Unum en meubelontwerpbureau Roderick Vos zijn door de gemeente uitverkoren om ingediende plannen uit te werken voor een gezamenlijke vestiging in het Pompen en Verlouwpand aan de Bossche Parklaan/Vughterstraat.

Het is een van de negentien initiatieven die de gemeente heeft ontvangen als invulling van zo’n 2000 vierkante meter.

Grote lijnen
Roderick Vos wil na vier jaar vertrekken uit een pand op het GZG-terrein. Het is de bedoeling dat Cor Unum verhuist vanuit de Gruijter Fabriek waar het sinds vier jaar is gevestigd. „We hebben de grote lijnen uitgezet en gaan de komende tijd met de gemeente praten over de nadere uitwerking. Net als de gemeente willen we bij dat proces ook nader contact met de omwonenden.” Dat zegt Charlotte Landsheer, directeur van Cor Unum. Vos zegt een 'spraakmakend concept' te willen ontwikkelen.

Volledig scherm
Cor Unum, nu nog gevestigd in de Gruyter Fabriek. © Marc Brink/BD
  1. Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    DEN BOSCH - De locatie voor de film had ze als eerste. Een afgelegen plek op een heuvel in een Noord-Frans dorpje bij Verdun aan de grens met België. Op het erf staat altijd de bijl in het hakblok. In de tuin in een hokje bovenop de beerput is de wc. ,,Ik kom daar al vanaf mijn tiende jaar, het is het huisje van een kennis", zegt Sanne Kortooms. ,,Het is een prachtige, stille plek, maar ook erg afgelegen. Ik vond het er altijd superspannend." 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.