Volledig scherm
Het crematorium moest worden ontruimd. © Bart Meesters

Crematorium Rosmalen ontruimd na ovenstoring

ROSMALEN- Het crematorium van DELA aan de Oude Baan in Rosmalen moest aan het eind van de middag ontruimd worden toen een technische storing was ontstaan in de crematie-oven. De nabestaanden van een crematiebijeenkomst die net afgelopen was, werden gevraagd het pand te verlaten.

Hoewel twee blusauto's van de brandweer uitrukten en de brandweerlieden slangen uitrolden, was van een echte brand geen sprake volgens een Dela-woordvoerder. Wanneer de oven een dergelijke technische storing meldt, wordt volgens hem uit veiligheidsoverwegingen altijd de brandweer ingeschakeld.

Wat precies de oorzaak van de storing is, was dinsdagavond nog niet bekend. ,,Daarvoor moet eerst de oven afkoelen, die is 800 graden heet". Waarschijnlijk kan daarom nu pas woensdagochtend de oven verder worden geïnspecteerd.

Crematieplechtigheden kunnen voorlopig doorgaan, overledenen worden altijd toch pas daarna gecremeerd. Mocht de oven inderdaad mankementen vertonen, dan worden volgens de woordvoerder verdere crematies verplaatst naar één van de andere Dela-centra. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.