Volledig scherm
Een film maken met crowdfunding. Daarover gaat een workshop in de Verkadefabriek. © Nieuwe Filmers

Crowdfunden voor film: Dat kun je zo aanpakken

DEN BOSCH - 'Crowdfunden voor film' is het thema van een  workshop die Crowdfundingplatform CineCrowd op 19 oktober met Nieuwe Filmers verzorgt in de Bossche Verkadefabriek. De workshop is bestemd voor  filmmakers van korte films, animaties, documentaires, speelfilms, videoclips en series. 

CineCrowd vertelt over de do’s en don’ts van het via crowdfunding financieren van film. Ook licht Kunstloc Brabant (voorheen Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur) de zogenaamde matchingsregeling met CineCrowd toe. Binnen deze regeling komen Brabantse filmmakers in aanmerking voor een bijdrage van 30% van het via crowdfund benodigde bedrag. Een filmmaker vertelt over persoonlijke ervaringen met crowdfunding. 

Filmplan 

Filmmakers kunnen eventueel tijdens een één-op-één afspraak met een medewerker van CineCrowd een beoordeling krijgen van de  crowdfundingplannen. Makers kunnen voor de bijeenkomst een filmplan sturen naar info@cinecrowd.nl, 

Cinecrowd heeft sinds de oprichting in 2011 bij meer dan 550 projecten crowdfunding succesvol toegepast. Nieuwe Filmers is een landelijk platform voor jonge filmmakers in Den Bosch. 

De workshop is vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur. Deelname kost 15 euro per persoon. Meer informatie: facebook.com/events/718453348498013/

Kaartverkoop via eventbrite.nl/e/tickets-workshop-crowdfunden-voor-film-50446337353