Volledig scherm
Matthijs van Miltenburg van D66 uit Den Bosch krijgt zeker een zetel in het Europees parlement. © Marc Bolsius

D66'er Den Bosch haalt 16.698 stemmen

DEN BOSCH - Matthijs van Miltenburg uit Den Bosch hoeft niet meer te twijfelen: hij heeft zeker een zetel in het Europees Parlement namens zijn partij D66. Het huidige gemeenteraadslid haalde 16.698 stemmen binnen.

Van dat totaal aantal stemmen behaalde Empelaar Van Miltenburg er 1929 in de gemeente Den Bosch. Van Miltenburg kreeg het nieuws vrijdag 30 mei 2014 te horen van de Kiesraad, die de definitieve verkiezingsuitslagen bekend maakte. Van Miltenburg is 'zeer tevreden' met de uitslag, zo laat hij via Twitter weten. D66 behaalde vier zetels in het Europees parlement, Van Miltenburg stond op vier op de kandidatenlijst.

Van Miltenburg neemt op 24 juni afscheid van de gemeenteraad van Den Bosch, waarvan hij sinds maart 2010 deel uitmaakt. Hij wordt opgevolgd door commissielid Mike van der Geld.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doedelzakken schallen over begraafplaats Orthen:  eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtoffer Gilbert McMicking
    VIDEO

    Doedelzak­ken schallen over begraaf­plaats Orthen: eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtof­fer Gilbert McMicking

    DEN BOSCH - De gewijde stilte op begraafplaats Orthen werd zondagochtend verbroken door de martiale klanken van doedelzakken. Het vormde een indrukwekkend saluut aan Gilberg McMicking, de Britse militair die als gevangene van de Duitsers in de Grote Oorlog niets van de strijd meekreeg. Uitgerekend vandaag honderd jaar geleden, op Wapenstilstandsdag, overleed hij in Den Bosch aan de Spaanse Griep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch