Volledig scherm
Foto ter illustratie © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Dakdekkers over onderlinge 'oorlog' in Den Bosch: 'Onzin, broodje aap'

DEN BOSCH - Terwijl een enkeling rept van een dakdekkersoorlog, blijft het verband tussen vijf veelbesproken autobranden in Den Bosch nog vaag.

Niettemin is het gedupeerde 123dakreparatie in de media stellig over zijn vermoedens. Sacha Smulders zei namens het bedrijf al dat hij vermoedt dat de dader concurrentie wil uitschakelen. Bij Omroep Brabant zei hij over de hevige concurrentie: ,,Er zijn zo'n 300 dakdekkers in Den Bosch."

Broodje aap

Onzin, klinkt het bij Vebidak, de vereniging voor de platte daken-branche. ,,Dit is een broodje aap", aldus Cees Woortman. Zijn leden vertegenwoordigen naar eigen zeggen 70 procent van de totale omzet, maar niet één komt er uit Den Bosch. ,,Onze leden zijn blij als ze mensen kunnen aannemen. De bouw explodeert."

Hetzelfde signaal komt van branchevereniging het Hellende Dak. Al erkent Robert Frank Houbaer dat dakdekker 'geen beschermd beroep' is. ,,Iedereen kan zich dakdekker noemen." De Kamer van Koophandel registreerde in Den Bosch 36 bedrijven die een activiteit als dakdekker of dakbedekker opgaven.

Concurrentie

Dat zijn er geen 300, maar nog steeds veel, erkennen de dakdekkers die we bellen. ,,Maar als deze autobranden met concurrentie te maken zouden hebben, zouden er toch veel meer busjes aangestoken moeten zijn?" 

De branden woedden bovendien relatief dicht bij elkaar. De politie laat weten in deze buurten extra te surveilleren.

Lees dinsdag 19 december meer hierover in het Brabants Dagblad

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement