Volledig scherm
Dansen op Vinyl in Rosmalen. © Kees van der Zandt

Dansen op vinyl in Rosmalen: van swing tot linedance

ROSMALEN – Van foxtrot tot hiphop en van een wals tot streetdance. Bij de tweede editie van dansen op Vinyl op de Driesprong in Rosmalen is komend weekeinde (25 en 26 augustus) werkelijk elke dans mogelijk. 

De organiserende Stichting Soos Satisfaction legt er onder een overkapping een dansvloer voor aan. Overigens: dansen hoeft niet perse, gewoon een plaatje aanvragen bij een van de dj’s en luisteren kan ook.

Singeltjes bewaard

Het in 1967 opgerichte Satisfaction Rosmalen heeft de singeltjes die het in 25 jaar heeft opgebouwd bewaard en gaat die op verzoek twee dagen (op zaterdag van 13.00 tot 23.00 uur en op zondag van 13.00 tot 20.00 uur) op de draaitafel leggen. En als het aangevraagde plaatje niet in de collectie zit, is er altijd nog een digitale mogelijkheid om het nummer te laten horen.

Tijdens Dansen op Vinyl zijn er dansdemonstraties van The Hip Hop Basement, Danscentrum Rosmalen en Dans- en Balletstudio Geraldine. De acht dj’s die tijdens de twee dagen draaien, komen allemaal uit Rosmalen. Op zaterdagavond draait Marc van Nuland (DJ Marxx) disco en soul. Op zondagmiddag kunnen bezoekers vanaf 15.00 uur meedoen aan een danswedstrijd met de foxtrot, wals en chachacha. Laagdrempelig om zoveel mogelijk mensne op de vloer te krijgen.

Verzoek op een bierviltje

Tijdens de twee dagen kunnen verzoeknummer op de achterzijde van een speciaal ontworpen bierviltje aangevraagd worden. De organisatie vraagt een bijdrage die beschikbaar komt voor de Stichting Vrienden van de Annenborch.