Volledig scherm
Vrijwel overal is er een barbier te vinden voor een scheer- en knipbeurt. Den Bosch kent Kings Barbers en Ricky's Barber Shop. In Tilburg is de Meesterbarbier en ook in Uden en Oss zijn barbiers gevestigd. © Marc Bolsius

De barbier is bezig aan stoere opmars in Brabant

DEN BOSCH/TILBURG - Voor een hot towel shave of een hippe haarsnit kan 'de man die weer man durft te zijn' bij de barbier terecht. Want de echte barbier is met een ware revival bezig. In steeds meer plaatsen duiken de barbiers op.

Aan de Spoorlaan in Tilburg is de Meesterbarbier sinds 2016 actief; aan de Kruisstraat in Den Bosch huist sinds eind 2016 Kings Barbers, in de Bossche Hinthamerstraat scheert Ricky en ook in Oss en Uden kunnen mannen terecht voor een strak kapsel, verkwikkende scheerbeurt of voor een goede gesprek van mannen onder elkaar.

Stoer en cool

De opmars van de barbier is onmiskenbaar. Naar schatting zijn er inmiddels al zo'n 600 actief in het hele land. ,,Zo'n vijf jaar geleden is het vak barbier veranderd in een stoer en cool beroep", aldus Marc Wouter van Hare, barbier in Amsterdam en organisator van het internationale Barber Society Live. 

De kappersbranche vaart inmiddels wel bij de opmars van de scherende mannen. Het onderzoeksbureau van de Rabobank verwacht dit jaar een groei van zo'n drie procent in de branche. En daar leveren de barbiers een forse bijdrage aan. 

In het Brabants Dagblad van zaterdag 9 september een uitgebreid artikel over de revival van de barbier.   

Volledig scherm
Flink ingezeept onder het mes. © Marc Bolsius

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.