Volledig scherm
De beste stukadoors: winnaar Stan, 'best of the rest' Stef en de als derde geëindigde Teun. © BD

De beste stukadoors komen straks uit Den Bosch

AMSTERDAM/DEN BOSCH - Studenten van het Koning Willem I College in Den Bosch hebben tijdens de landelijke finale van de mbo-vakwedstrijden goud, zilver en brons gewonnen. Bij het onderdeel Stukadoor won de Bossche vakschool zelfs met een ‘clean sweep’ door de eerste, tweede én derde prijswinnaar af te leveren. De wedstrijden waren van 16 tot en met 18 maart in de RAI in Amsterdam. 

De stukadoor Stan Vissers won goud, Stef van der Heijden zilver en het brons was voor Teun van Berlo. Niek Deckers pakte zilver bij de vakrichting Gastheer en Davy Peters werd derde bij de richting Fietstechnicus.

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden. Variërend van autotechnicus en bloembinden tot bouwtimmeren en grafisch ontwerpen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Ruim 300 mbo-talenten uit heel Nederland gingen de competitie met elkaar aan in 50 wedstrijdrichtingen.

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.