Volledig scherm
PREMIUM
Groep achters uit heel Nederland buigen zich de komende week over de cito-eindtoets. © ANP

De citotoets komt er aan, test je kennis met mini-cito Brabants Dagblad

DEN BOSCH - Het is weer zover: de eindtoetsen voor groep acht van het basisonderwijs staan voor de deur. Naar verwachting maken dit jaar zo’n 181.000 laatstejaarsleerlingen van de basisschool vanaf komende week een eindtoets. Je eigen kennis testen? Vul dan onderaan de mini-cito van het Brabants Dagblad in. 

Sinds het schooljaar 2014-2015 moeten alle schoolverlaters in het reguliere basisonderwijs een verplichte eindtoets maken die onder andere hun taal- en rekenvaardigheid test. Ook toont de toets aan welk type vervolgonderwijs het best bij een leerling past. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.