Volledig scherm
PREMIUM
Een overvolle glasbak in 1948. © ANP

De eerste glasbak van Nederland stond in Den Bosch

DEN BOSCH - Pistolen, vieze luiers, portemonnees en wijnglazen horen allemaal niet thuis in de glasbak. Toch vissen recyclebedrijven het er nog regelmatig tussenuit. Al wordt dat steeds minder. De glasbak is vandaag 40 jaar geworden. En de allereerste stond in Den Bosch.

Er zijn weinig landen in Europa die het zo goed voor elkaar hebben als Nederland. 84 procent van het glas wordt hergebruikt. Hoe anders was dat vroeger, toen al het afval - glas, plastic en etensresten - in een grote vuilniszak verdween. Tot exact veertig jaar geleden in het Bossche winkelcentrum Zuiderpassage de eerste glasbak van Nederland werd geplaatst.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
    PREMIUM

    Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

    DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.