Volledig scherm

De slagroom gaat van het Paleiskwartier in Den Bosch af

DEN BOSCH - Den Bosch is trots op de jonge buurt Paleiskwartier. Maar de wijk ontwikkelt zich niet al te best, blijkt uit de wijkmonitor 2016.

De gemeente Den Bosch neemt haar (inter)nationale gasten graag mee naar het Paleiskwartier. Zo trots is het op deze nog jonge buurt. Op de speciale combinatie van wonen, werken en leven in een moderne wijk. Louter appartementencomplexen van opvallende architectuur, vooral koopwoningen voor bijna 2.600 buurtbewoners.

Gemiddelde buurt
Maar juist die buurt komt er bij de bewoners zelf in de wijkmonitor 2016 niet al te best af. Wat blijkt? Het Paleiskwartier is in 2016 een gemiddelde buurt. En tussen 2014 en 2016 heeft de buurt zich zelfs ongunstig ontwikkeld. Dat verwacht je van een buurt in Noord of Zuid, maar níet van het Paleiskwartier.

​Achterblijven
Het Paleiskwartier blijft tegenwoordig achter bij andere Bossche buurten als het gaat om het samenleven en leren. De bewoners blijken ontevreden over de winkels voor de dagelijkse boodschappen, speelmogelijkheden voor kinderen en voorzieningen voor ouderen. Ook is er ontevredenheid over het ontbreken van een basisschool, het openbaar groen en openbare parkeergelegenheid. Ook de veiligheid in de buurt wordt door de bewoners als zwak beoordeeld, door het aantal auto-inbraken en de jongerenoverlast.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.