Volledig scherm
RSPictures | Robert Sanders

De stad van... Maartje Paumen

Vr. 15 sep. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze week vertelt Maartje Paumen over haar liefde voor Den Bosch. Maartje Paumen is de topscorer aller tijden van het Nederlands hockeyelftal en hockeyde vanaf 2004 tot en met 2016 voor HC Den Bosch. 

,,Zo'n elf jaar geleden ben ik in Den Bosch komen wonen. Vanaf de eerste dag voelde ik me meteen op mijn plek hier. In het centrum is het altijd gezellig. Wat ik het fijnst vind is dat het een knusse stad is. Alles zit dicht bij elkaar: het leuke drukke centrum, maar ook mooie natuur", vertelt Maartje Paumen (31).

Paumen hockeyde dertien seizoenen voor Den Bosch, maar maakte dit jaar de overstap naar Antwerpen. ,,Dat betekent niet dat ik daar naar toe ga verhuizen. Drie jaar geleden kocht ik in Den Bosch een appartement in Zuid. Voorlopig blijf ik hier nog wel even."

Typisch Den Bosch

,,Oeteldonk. Dat heeft echt een betekenis voor mij. Ik ben pas carnaval gaan vieren toen ik in Den Bosch kwam wonen. Op de zondag vierden we dan ieder jaar met hele team carnaval. Oeteldonk heeft echt wat veranderd in mijn leven. De tradities die ik nu met carnaval heb betekenen heel veel voor mij. Ik haal daar echt energie uit."

Trots

,,Als sporter vind ik het ontzettend mooi dat Den Bosch sporten zo ongelofelijk stimuleert. Ze doen niet alleen veel voor topsport, maar ook heel veel voor allerlei sporten op alle soorten niveaus. Dat vind ik echt mooi aan deze stad."

Mooiste herinnering

,,Toen ik in Den Bosch kwam wonen woonde ik samen met drie vriendinnen in de Verwersstraat. We hockeyden alle vier in het eerste team van HC Den Bosch. Het was voor ons soms lastig om de middenweg te zoeken tussen het leven voor de topsport en het genieten van het nachtleven. Die combinatie ging af en toe mis, maar ik heb er bijzondere en goede herinneringen aan."

Als ik voor één dag burgemeester was...

,,Dan zou ik alle kinderen een dag vrij geven van school en met zijn allen laten sporten. Sport is supergezond en het zorgt ook voor sociale verbindingen. Dat lijkt me dus een mooi initiatief. Verder zou ik nog meer terrassen op een zonnige plek plaatsen in de Bossche binnenstad. Als ik nu door de stad loop zitten alle populaire terrassen binnen mum van tijd vol. Die terrassen zou ik dan wel langer dan een dag laten staan trouwens."