Volledig scherm
© Heijmans

De Zonkade Rosmalen eist ‘nautische blik’ op De Groote Wielen

ROSMALEN - Bewoners van de Rosmalense straat De Zonkade vrezen dat de ontwikkelaars van het woningbouwplan in De Groote Wielen geen haveninhammen tussen de woningen gaan aanleggen. En dat zou een nog grotere aantasting van de eerder beloofde ‘nautische blik op de plas’ zijn dan nu het al het geval is, zei de raadsman van de bewoners tijdens een rechtszaak bij de Raad van State in Den Haag.

Aanvankelijk was het immers de bedoeling dertig drijvende woningen in De Groote Wielen af te meren. Dat plan sneuvelde vanwege de hoge kosten. Daarvoor in de plaats komen nu 29 zogenoemde grondgebonden woningen op drie dammen of schiereilanden.

„De bewoners wachten al tien jaar op uitzicht op het water. Maar dat water is er nog steeds niet. En het is de vraag of het water er met dit plan wel komt. Straks kijken de omwonenden tegen een woonwijk aan in plaats van over een plas”, zei de raadsman van de tegenstanders.

Volgens de gemeente Den Bosch zijn extra garanties helemaal niet nodig omdat de gemeente zelf de inhammen gaat graven en ook de rest van de waterpartijen gaat aanleggen. „Maar welke garanties hebben de bewoners dat ze na een paar jaar die inhammen niet weer gaan dempen?”, probeerde de raadsman nog. Maar ook dat zal niet gebeuren, omdat het water eigendom van de gemeente is en blijft, aldus de gemeentewoordvoerders.

Uitspraak over enkele weken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.