Volledig scherm
Stichting Winterland Den Bosch stelt voor om de Bossche Markt enkele weken te voorzien van onder meer een ijsbaan rond het puthuis. © Stichting Winterland Den Bosch

Debat over 'kansrijk' Winterland in Den Bosch

DEN BOSCH – Pak de kans om alsnog met de Stichting Winterland in zee te gaan voor een evenement op de Parade in Den Bosch. De Bossche Volkspartij, Leefbaar ’s-Hertogenbosch en De Bossche Groenen vragen daar dinsdagavond in de gemeenteraad om tijdens een interpellatiedebat. 

,,Er ligt een kansrijk plan, als we uitgaan van een evenement van 37 dagen in 2018 en de komende jaren’’, aldus de drie partijen.

Voorlopig heeft Den Bosch rond de jaarwisseling geen Winterland omdat de gemeente uiteindelijk vond dat de aanbestedingsprocedure mislukt was omdat er slechts één inschrijving was. Het voorstel van de stichting van Nicole Vermolen, die het evenement in 2017 organiseerde, rammelde volgens het college van B en W ook nog eens aan alle kanten. En juist dat laatste wordt niet alleen door Vermolen, maar ook door de drie partijen hevig betwist.

Wat komt waar?

Nol Roos (BVP), Paul Kagie (Leefbaar) en Judith Hendrickx (De Bossche Groenen) hameren op twee argumenten die B en W gebruiken om het voorstel van de stichting af te serveren: er zou geen realistische meerjarige begroting liggen en het zou onduidelijk zijn wat er op de Parade, Kerkplein en Markt gaat komen. Volgens het trio heeft de gemeente niet gevraagd om een gedetailleerd inzicht te geven over de kosten voor de komende jaren. De stichting heeft een heel voorzichtig groeimodel gepresenteerd en nooit aangegeven een bijdrage van de gemeente te verwachten, schrijven de drie partijen.

Boulevard

Volgens de partijen pakt het college de gevraagde illustraties over wat waar komt te staan in het centrum wel ‘heel erg scherp op’. Zo zou het Theater aan de Parade niet aan het zicht ontrokken mogen worden en staat er op de illustratie een draaimolen in die hoek. ,,Voor de volledigheid: bij de Boulevard, kermis en Bourgondisch is het Theater aan de Parade totaal uit beeld! Maar als je er dan toch scherp op wil zijn dan ga je er over in gesprek’’, merken de partijen op.