Volledig scherm
Zorginstelling Coudewater. © Marc Bolsius

Definitief geen asielzoekerscentrum op Coudewater Rosmalen

ROSMALEN - Er komt definitief geen asielzoekerscentrum op het landgoed Coudewater in Rosmalen. Het landgoed wordt ook niet als reserve aangehouden als de toestroom van asielzoekers de komende tijd onverhoopt weer stijgt.

Dat meldt wethouder Eric Logister maandagmiddag na een afsluitend bestuurlijk overleg met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en GGZ Oost-Brabant, eigenaar van landgoed Coudewater.

Brief
Voor de zomervakantie was al duidelijk dat het azc op Coudewater er niet zou komen. In een brief over minder azc's in Nederland omdat de toestroom van asielzoekers was afgenomen door de Turkije-deal, gaf het COA al aan dat de geplande azc's waar nog geen handtekeningen voor gezet waren niet door zouden gaan. Voor Coudewater was nog geen enkele overeenkomst ondertekend.

Het was de bedoeling dat in Rosmalen een azc voor achthonderd asielzoekers zou komen voor de komende vijftien jaar.

Volg het laatste nieuws over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Nulands stel weet wat Pools gezin doormaakt

    Nulands stel weet wat Pools gezin doormaakt

    NULAND - Anne-Marie van der Doelen leeft misschien wel meer dan anderen mee met het Poolse stel met hun een week oude baby dat vorige week dakloos werd toen hun gehuurde appartement in Velddriel afbrandde. Zelf belandden Anne-Marie en haar vriend Davy Wingens zeven maanden geleden in een vergelijkbare situatie toen in Nuland hun appartement afbrandde. Dat lag boven de pizzeria aan het Prins Bernhardplein waar onbekenden vermoedelijk brand stichtten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.