Volledig scherm
© BD

Den Bosch: Geen nieuwe aansluiting sportpark Emplina

EMPEL – Er komt voorlopig geen nieuwe weg naar en van het sportpark Emplina aan de Riek in Empel. De noodzaak is er niet, concludeert het college van B en W na een onderzoek. 

De verkeersveiligheid speelt daarbij ook een rol: een rechtstreekse ontsluiting van het sportpark via de Empelseweg zou sowieso te gevaarlijk zijn. Ontsluiting op een geplande rotonde in de bocht Empelseweg-Hooghemaal is nog niet aan de orde.

Het sportpark van Emplina telt in totaal bijna 150 parkeerplaatsen, maar met name op de zaterdag is de parkeeroverlast in de directe omgeving groot. Omwonenden klagen ook over het vele verkeer en de snelheid van auto’s richting het sportpark. B en W denken vooralsnog met handhaving de problemen in de hand te houden en vindt het ook de verantwoordelijkheid van de club om te wijzen op (verkeers)gedrag.

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.