Volledig scherm
Industriegebied De Rietvelden in Den Bosch. © Google Streetview

Den Bosch heeft bedrijfsgrond over

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch heeft in totaal nog ruim veertig hectare aan bedrijfsterreinen beschikbaar. Helemaal verwonderlijk is dat niet omdat tijdens de afgelopen (crisis)jaren er gemiddeld een halve hectare per jaar verkocht is. Nu de markt aantrekt, heeft Den Bosch wel wat te bieden.

Volgens directeur Antoon van de Water van RSP Makelaars in bedrijfs panden is het aanbod historisch hoog. „Maar niet alarmerend hoog. Je moet als gemeente grond in de aanbieding hebben om de markt iets te kunnen bieden.” Den Bosch zit volgens Van de Water aan de bovenkant van de markt. „Dat er bijvoorbeeld in Heusden veel hectares worden verkocht heeft een klein beetje met de prijs te maken. Maar ook met de historie: Den Bosch heeft geen zware industrie omdat de regels voor milieu en geluid strenger zijn.” Daarbij heeft Den Bosch zich toegelegd op dienstverlenende bedrijven die niet per se op een groot bedrijventerrein hoeven te zitten.

Rietvelden vol Bedrijventerrein De Rietvelden, met ruim 196 hectare het grootste in de gemeente, is nagenoeg vol. Dat er op De Rietvelden desondanks nog ruim twaalf hectare beschikbaar is, komt volgens Van de Water vooral omdat de gemeente terrein heeft teruggekocht van onder anderen Heineken en Michelin.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.