Volledig scherm
Bauhaus in Venlo is sinds medio juli 2018 open. © Jos Van De Ven

Den Bosch kan met superbouwmarkt de boer op

DEN  BOSCH – De gemeente Den Bosch kan aan de gang om de grond aan de Groote Vliet in Rosmalen te verkopen voor de komst van een superbouwmarkt. De gemeenteraad ging dinsdagavond ook akkoord met de voorwaarden waar een partij aan moet voldoen, nadat in oktober 2016 al was besloten dat er voor een superbouwmarkt plaats is in de gemeente.

De partijen die in 2016 al tegen de komst van een superbouwmarkt stemden, gingen ook nu niet akkoord. Die partijen vrezen voor het faillissement van onder meer kleinere bouwmarkten en ondernemingen zoals op de Woonboulevard en verschraling van het aanbod. En vinden dat er te veel wordt toegeschreven naar de komst van het Duitse Bauhaus.

Twijfels

En waar D66 twee weken geleden nog twijfelde, trok wethouder Roy Geers (hij verving wethouder Jan Hoskam) de democraten over de streep. Volgens Geers zijn de voorwaarden voor de komst van een superbouwmarkt niet in beton gegoten. ,,Het is niet gezegd dat er perse 60.000 verschillende artikelen in het assortiment moeten zitten’’, gaf de wethouder als voorbeeld.

Voor de komst van een superbouwmarkt moet het bestemmingsplan voor de Groote Vliet aangepast worden. Via beroepsprocedures tegen dat plan is de komst van een bouwmarkt alsnog tegen te houden.