De zandverstuiving in Rosmalen. Het Sparrenburgbos ligt tegen de zandverstuiving aan.
Volledig scherm
De zandverstuiving in Rosmalen. Het Sparrenburgbos ligt tegen de zandverstuiving aan. © Marc Bolsius

Den Bosch kan Sparrenburgbos 'zo met korting kopen'

DEN BOSCH – De Noordhollandse melkveehandelaar Richard Nelis en eigenaar van het Sparrenburgbos in Rosmalen wil het bos ‘tegen een gereduceerde prijs’ aan de gemeente Den Bosch verkopen als hij zijn bouwplan aan de rand van het bos uit kan voeren. 

De komende week heeft Nelis opnieuw overleg met de gemeente. De wijkraad Sparrenburg en de Werkgroep Sparrenburgbos zouden niets liever zien dat het bos openbaar terrein blijft, desnoods en uiteindelijk via de koop door de gemeente.

Dat werd dinsdagavond nogmaals duidelijk tijdens de bijeenkomst Informeren en Ontmoeten van en met de Bossche politiek. Nelis verklaarde desgevraagd na de bijeenkomst dat de gemeente korting op de verkoopprijs kan krijgen als hij zijn bouwplan met enkele boerderijen in de buurt van Mariaoord kan uitvoeren. ,,Het bos krijgt daar ook weer groen voor terug. Maar dit plan is inmiddels wel het zesde plan wat wij met de gemeente bespreken’’, verzuchtte Nelis. Die er ook aan toevoegde dat het gehele bos, zeventig hectare tussen grofweg de spoorlijn Den Bosch – Oss en de A59, kan worden verkocht ’als zich een serieuze partij meldt’.

Nelis kocht het bos in oktober 2016 uit de failliete boedel van Roger Lips voor 1,5 miljoen euro. ,,Ik hoor hier vanavond veel mensen praten over hun bos. Prima, maar uiteindelijk is het gewoon mijn bos. Maar ik ga er niemand wegsturen.’’

2500 handtekeningen

Volgens wijkraadvoorzitter Aad van der Steen zijn inmiddels 2500 handtekeningen opgehaald voor blijvende openbare toegankelijkheid en uiteindelijke aankoop van het bos door de gemeente.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement