Volledig scherm
Hans van Tol staat op de Bossche kermis met de Polyp. © Marc Brink/BD

Den Bosch krijgt verzoek om te lage maximumprijzen kinderattracties kermis te verhogen

DEN BOSCH - Tussen flinke financiële uitschieters staan op de Bossche kermis ook enkele kindervermaakattracties die 1,50 euro per persoon kosten. Volgens Hans van Tol, exploitant van de Polyp op de Parade en bestuurslid van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders (BOVAK) is dat te goedkoop. Op zijn verzoek denkt de gemeente na over een eventuele prijsverhoging.

De gemeente bepaalt het maximumtarief dat goedkope kindervermaakattracties mogen vragen. Kermisexploitanten die op de Bossche kermis willen staan weten op voorhand dat zij bij klanten maximaal dit tarief mogen afrekenen.

„Anderhalve euro is heel erg weinig om een behoorlijke omzet te kunnen maken”, vindt Van Tol. Hij pleit er voor om het minimum tarief te verhogen met 50 eurocent „Dan heb je een tarief dat beheersbaar is voor exploitanten en consumenten. Over een paar jaar kun je dan ook de prijzen van de iets duurdere attracties verhogen”, aldus Vonk.

Henri Holtz die de kermis namens de gemeente coördineert, zegt bereid te zijn om na te gaan of de minimumtarieven zouden kunnen worden verhoogd. „Maar de gemeente vindt het heel belangrijk dat ook de minima terecht kunnen op de kermis.''

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.