Volledig scherm
© Heijmans

Den Bosch laat plan drijvende woningen in Rosmalen varen

ROSMALEN - Het bouwproject voor drijvende woningen in De Groote Wielen gaat niet door. Dat schrijft burgemeester Rombouts van den Bosch aan de gemeenteraad, na vragen van VVD-raadslid Govert Schermers. Er wordt nu gesproken over bouw van vrijstaande woningen aan het water, op drie eilanden.

Er zouden 36 drijvende woningen worden gebouwd, aan steigers in het water. Aanvankelijk was de belangstelling erg groot; bij de presentatie van de woningen in 2009 kwamen 150 geïnteresseerden. Maar toen de crisis intrad, stortte ook de vraag in. Er werd slechts één woning verkocht. Het project aan de Zonkade werd steeds maar uitgesteld, tot de woningmarkt weer aan zou trekken.

Volgens Rombouts is dat nu het geval. Er wordt weer gekeken of er iets gebouwd kan worden aan de Zonkade. Maar het plan van de drijvende woningen heeft men laten varen. De gemeente is nu met partijen in De Groote Wielen in gesprek over de bouw van duurdere tweekappers en vrijstaande woningen aan het water, op de drie eilanden die in het oorspronkelijke plan al getekend waren. Het is hierbij nog steeds de bedoeling dat er een waterplas aan de Zonkade wordt aangelegd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.