Volledig scherm
De vier lijsttrekkers die deelnamen aan het debat over een nieuw theater in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

Den Bosch 'onbetrouwbaar' over nieuw theater

DEN BOSCH - Coalitiepartijen zijn 'onbetrouwbaar' als het gaat om de nieuwbouwplannen voor een nieuw theater aan de Parade in Den Bosch. Die ferme uitspraak deed lijsttrekker Ufuk Kahya van GroenLinks maandagavond tijdens het BD Verkiezingsdebat in de Verkadefabriek.

Kahya doelde op de VVD en CDA die hun eerdere steun voor een nieuw theater richting de verkiezingen intrekken. Beide partijen gingen eerder akkoord met het compromisvoorstel om een nieuw theater aand de Parade te bouwen. Dat deden ook GroenLinks (toen nog coalitie), Rosmalens Belang en de PvdA.

Alleen de laatste partij is nog altijd groot voorstander van een nieuw, moderner en veel groter theater op de plek van het huidige. PvdA-lijsttrekker Jeroen Weyers vindt het ook onbegrijpelijk dat collega-partijen zich nu terugtrekken, terwijl architecten al aan het tekenen zijn. ,,Je moet geen ontwerpen verscheuren als je ze nog niet eens gezien hebt", aldus Weyers.

Een uitgebreid verslag van het BD Verkiezingsdebat volgt in het Brabants Dagblad van dinsdag 18 november 2014.

Lees meer over de verkiezingen in Den Bosch op bd.nl/GR2014

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.