Volledig scherm
© Thinkstock

Den Bosch pakt tweede plaats bij Verkiezing Verkeerslichtenregio 2016 (video)

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch heeft woensdag een wel heel bijzondere prijs in de wacht gesleept. De stad pakte de tweede plaats bij de Verkiezing Verkeerslichtenregio 2016. De prijs werd woensdag uitgereikt in Utrecht.

Den Bosch was samen met gemeente Helmond en provincie Zuid Nederland genomineerd voor de titel. Dat Helmond er met de eerste plek vandoor ging, mocht niet deren. "Onze gemeente is op een prachtige tweede plaats geëindigd. En dat is niet vreemd. We hebben de afgelopen jaren (innovatieve) maatregelen genomen op het gebied van verkeerslichten."

Minimale wachttijden
Wethouder Jos van Son: "Ik ben enorm trots dat we op de tweede plaats zijn geëindigd. Vanaf deze plaats feliciteer ik de gemeente Helmond van harte. Dit bevestigt dat we op de goede weg zijn. Uiteraard blijven we ons inzetten voor goede en veilige verkeersregelingen met minimale wachttijden voor onze weggebruikers." Den Bosch heeft 65 verkeersregelinstallatie’s (VRI’s).

Bekijk ook het promotiefilmpje van Den Bosch.

Gemeente 's-Hertogenbosch is één van de drie finalisten in de verkiezing van Verkeerslichtenregio 2016. YouTube Kanaal: https://www.youtube.com/user/gemshertogenbosch/