Pleziervaarders bij de Bossche Sluis 0.
Volledig scherm
PREMIUM
Pleziervaarders bij de Bossche Sluis 0. © Marc Brink/BD

Den Bosch populair bij pleziervaart ondanks beperkt schutten Sluis 0

DEN BOSCH - Een enkele fietser stapt er even voor af. En sommige wandelaars houden de pas in. Deze woensdagochtend liggen er weer eens boten in de Bossche Sluis 0. Dat is vrij apart. Want nadat deze sluis jarenlang dagelijks meerdere keren werd geopend, gebeurt dat sinds drie jaar slechts een paar keer  per week. Het Máximakanaal is een alternatieve vaarroute voor dit gedeelte van de Zuid-Willemsvaart. Maar dat vindt niet iedereen even geslaagd.

  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”
  2. Bossche rechter Judge Joyce haalt vernietigend uit naar Twan Huys: 'Ronduit schadelijke televisie’

    Bossche rechter Judge Joyce haalt vernieti­gend uit naar Twan Huys: 'Ronduit schadelij­ke televisie’

    DEN BOSCH - De uitzending in RTL Late Night waarin presentator Twan Huys in gesprek ging met de ex-vrouw en dochter van ‘wraakvader’ Mario Haazen, was ‘eenzijdig, kritiekloos en ronduit schadelijk’. Tot die vernietigende conclusie komt Joyce Lie, bestuursrechter in Den Bosch. ,,Dit soort televisie draagt bij aan een vertekend en scheef beeld van de Nederlandse rechtspraak.”