Volledig scherm
© Domien van der Meijden

Den Bosch verliest zaak om Bartenbrug: BAM niet verantwoordelijk voor fouten

DEN BOSCH – De gemeente Den Bosch heeft de overeenkomst met BAM over de Bartenbrug onterecht ontbonden.

Zo blijkt uit het vonnis van de Raad van Arbitrage voor de Bouw (RvA), dat vrijdag 22 mei werd verspreid door de gemeente Den Bosch. De gemeente hield BAM verantwoordelijk voor gebreken die tijdens de productie van stalen onderdelen van de nog te bouwen brug aan het licht zijn gekomen. De RvA oordeelt echter dat deze gebreken niet genoeg zijn om ontbinding van de overeenkomst te rechtvaardigen. Volgens de raad kan BAM hier niet verantwoordelijk voor worden gehouden. Dit betekent dus dat de gemeente moet opdraaien voor de gemaakte kosten, die in de miljoenen lopen.

De gemeente geeft in een brief aan teleurgesteld te zijn over de uitspraak en nog na te denken over een eventueel hoger beroep.

Lees meer over de kwestie rondom de Bartenbrug op bd.nl/bartenbrug.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.