Volledig scherm
De voormalige Rabobank aan de Helftheuvelweg biedt staks plaats aan 82 appartementen. © Magis Vastgoed

Den Bosch vreest over drie jaar tekort aan kantoren

DEN BOSCH - Den Bosch snakt niet alleen naar meer betaalbare woningen. De vraag naar kantoren groeit ook. Reden voor het college van B en W om het beleid te herijken. In september buigt de gemeenteraad zich  over het kantorenbeleid 2017-2025.

In 2014 werd het beleid ook al herzien, omdat er een groot overschot was aan kantoorruimten. Dat leidde tot het verbouwen van leegstaande kantoren tot woningen. Nu de economie aantrekt, zijn bedrijven op zoek naar meer vierkante meters maar ook naar plekken waar ze gezien mogen worden. Over enkele jaren kan al een tekort ontstaan. Daarom denkt de gemeente nu al over verruiming en verduurzaming van het kantooraanbod. 

Appartementen

Toch gaat Den Bosch ook door met het herscheppen van kantoren in woningen. De vroegere Rabobank aan de Helftheuvelweg is een goed voorbeeld. Die wordt helemaal gestript en er komen 82 appartementen in. 

Bedrijven die graag in de buurt van het station zitten, kunnen de komende twee, drie jaar nog terecht in het Paleiskwartier, maar daarna is de grens bereikt. Het college richt zich daarom nu vast op verruiming van de mogelijkheden op de bedrijventerreinen De Brand en Rosmalenseplas. 

  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.