Volledig scherm
Meer goederentreinen door Brabant als Duitsland het derde spoor Betuweroute bij Emmerich gaat bouwen. © Domien van der Meijden

Den Bosch wil aantal goederentreinen terugdringen

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch wil het aantal goederentreinen dat door de stad rijdt tot een minimum beperken. Zo staat in een motie die raadsbrede steun krijgt.

De motie wordt dinsdagavond 4 november 2014 behandeld tijdens de gemeenteraadsvergadering. GroenLinks nam het initiatief voor de 'motie vreemd aan de orde van de dag', alle tien andere partijen zetten hun handtekening onder het voorstel.

Aanleiding tot de oproep is een rijksbesluit om bij Meteren een afslag te realiseren op de Betuwelijn richting Den Bosch-Boxtel, om zo extra capaciteit te hebben voor goederenvervoer tussen Rotterdam en Duitsland. De verwachting is dat het aantal goederentreinen toeneemt van 16 nu tot 30 tot 86 in 2020. De raad verzoekt het college zich in te spannen om het aantal goederentreinen - vooral die met gevaarlijke stoffen - terug te dringen. En om aan te dringen op veiligheidsmaatregelen voor het geval er toch goederentreinen door Den Bosch rijden. Ook is er een oproep om de bevolking te mobiliseren, 'naar het goede voorbeeld van Vught'.

Volledig scherm
© Thinkstock
  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.