Volledig scherm
De Groote Wielen in Rosmalen, linksonder bij de plas komt de nieuwe buurt De Lanen. Het laatste deel (Noordoosthoek) komt linksboven aan de plas. © Sandra Peerenboom

Den Bosch wil Groote Wielen afronden met 1.800 tot 2.300 woningen; wijk klaar in 2035

DEN BOSCH/ROSMALEN – In het laatste nog te ontwikkelen deel van de Groote Wielen in Rosmalen is volgens de gemeente Den Bosch plaats voor 1.800 tot 2.300 woningen. 

Die zouden moeten komen in de noordoosthoek  van de wijk die dan in totaal zo’n 6.500 woningen heeft. De gemeente wil volgend jaar met het ontwikkelen van de plannen beginnen. Op dit moment wordt volop gebouwd aan de nieuwe buurt De Lanen

De gemeente wil het laatste deel aanmelden als proef voor de crisis- en herstelwet, waardoor bij het maken en uitvoeren van de plannen meer geëxperimenteerd kan worden. Dat geldt dan ook vooral voor de bouwvormen. Op die manier kunnen ook corporaties, ontwikkelaars en particulieren met de gemeente samenwerken aan de plannen. Den Bosch wil voor de afbouw van de wijk geen blauwdruk van het gebied maken.

2035

De gemeente verwacht in 2019 het bestemmingsplan vast te stellen en een jaar later met de bouwplanprocedures te kunnen starten. Het laatste deel is nu nog agrarisch gebied en grotendeels eigendom van de gemeente. Rond 2035 moet de Groote Wielen geheel klaar zijn. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig
    PREMIUM

    FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig

    DEN BOSCH - Is er wel draagvlak voor FC Den Bosch? Voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen denkt van wel. Op basis van? Schouten: ,,Er zullen altijd geldschieters blijven die deze club overeind houden. Draagvlak bij de gemeente? Ik denk dat de gemeente ook echt wel inziet dat er een bepaalde waarde is voor de stad Den Bosch. Dat wil niet zeggen dat we de prostitué van de stad zijn, maar we hebben daar ook een bepaalde functie in. Je moet de mensen de frustratie en de vreugde laten voelen."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.