Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Depressiegala in Den Bosch probeert taboe te doorbreken

DEN BOSCH - Op maandag 15 januari keert, na twee succesvolle edities, het Depressiegala terug in de Verkadefabriek in Den Bosch. Verschillende artiesten, cabaretiers, schrijvers en ervaringsdeskundigen vragen op die avond aandacht voor meer begrip en openheid rondom het thema depressie. 

Initiatiefnemers van het gala is Mental Health Foundation, in 2016 opgericht door ambitieuze deskundigen om psychische ziektes bespreekbaar te maken en te zorgen dat de eerste signalen meteen worden herkend. Zo willen ze voorkomen dat mensen vastlopen in de maatschappij. Ook deze derde editie staat het doorbreken van het taboe op depressie – de derde grootste ziekte in Nederland – centraal.

Het gala is voor iedereen toegankelijk. Dat het gala op maandag 15 januari is, is  geen toeval. Die datum staat te boek als 'blue monday'. De dag dat mensen het somberst zijn. De stichting organiseert deze feestelijke benefietavond ook om geld op te halen.

  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.