Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Depressiegala in Den Bosch probeert taboe te doorbreken

DEN BOSCH - Op maandag 15 januari keert, na twee succesvolle edities, het Depressiegala terug in de Verkadefabriek in Den Bosch. Verschillende artiesten, cabaretiers, schrijvers en ervaringsdeskundigen vragen op die avond aandacht voor meer begrip en openheid rondom het thema depressie. 

Initiatiefnemers van het gala is Mental Health Foundation, in 2016 opgericht door ambitieuze deskundigen om psychische ziektes bespreekbaar te maken en te zorgen dat de eerste signalen meteen worden herkend. Zo willen ze voorkomen dat mensen vastlopen in de maatschappij. Ook deze derde editie staat het doorbreken van het taboe op depressie – de derde grootste ziekte in Nederland – centraal.

Het gala is voor iedereen toegankelijk. Dat het gala op maandag 15 januari is, is  geen toeval. Die datum staat te boek als 'blue monday'. De dag dat mensen het somberst zijn. De stichting organiseert deze feestelijke benefietavond ook om geld op te halen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
    PREMIUM

    Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

    DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.