Volledig scherm
Anneke van der Mierden en Jan Heijmans hebben een diamanten huwelijk. © Roel van der Aa

Diamanten huwelijk begon met een stofdoek

DEN BOSCH - Dat ze elkaar 64 jaar geleden leerden kennen, mag best toeval worden genoemd. Jan: ,,Op een dag stond Anneke voor het huis van haar tante een stofdoek uit te kloppen, en ik dacht dat ze naar mij zwaaide. Ik ben er toen op afgegaan, maar anders had ik nooit aan durven bellen.''

Jan Heijmans en Anneke van der Mierden zijn op dinsdag 11 september 60 jaar getrouwd. Ze groeiden allebei op in Den Bosch: hij aan de Maijweg, zij in Deuteren. Anneke was vroeger als verkoopster werkzaam in de mode, onder andere bij V&D en Claus Mode. Jan was na zijn militaire dienst werkzaam in de financiële wereld. Na de recessie in de jaren '80 werkte hij tot zijn 73e in de taxibranche, en tot op heden is hij nog werkzaam als gastheer in de Sint-Jan.

Gevraagd naar het geheim van hun lange, gelukkige huwelijk: ,,Het is geven en nemen. Heel veel geven en een klein beetje nemen, en dat doen we allebei. En je moet elkaars fouten niet teveel zien'', zegt Jan. 

Tegenwoordig gaat Anneke in haar vrije tijd het liefst kaarten met vriendinnen en wandelt Jan graag. Daarnaast genieten ze samen het liefst zoveel mogelijk van hun (vele) klein- en achterkinderen. 

Het diamanten paar heeft drie dochters en twee schoonzoons, zes kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Het belooft zondag dan ook een groot feest te worden, want dan viert het paar hun jubileum pas écht met familie en vrienden.