Ruim honderd mensen lunchten samen gratis in de Arena in Den Bosch.
Volledig scherm
Ruim honderd mensen lunchten samen gratis in de Arena in Den Bosch. © Peter de Bruijn

Dikke honderd (eenzame) eters voor gezamenlijke luch in Bossche Arena

DEN BOSCH - Ruim honderd mensen hebben dinsdagmiddag samen gratis in de Arena in Den Bosch geluncht. Doel van het etentje aan statafels en lange tafels bij de Albert Heijn was dat (eenzame) mensen onder het genot van een broodje, eierkoek of een kopje koffie met elkaar in contact zouden komen.

Gezamenlijk aan de koffie, het broodje of de eierkoek.
Volledig scherm
Gezamenlijk aan de koffie, het broodje of de eierkoek. © Peter de Bruijn

 Het is deze week 'De Week van de Eenzaamheid'. Er wordt deze dagen op ongeveer tweehonderd plaatsen in het land samen gegeten.

Mevrouw van Lierop uit Den Bosch doet zich te goed aan een croissantje met eiersalade. ,,Heel gezellig hier", zegt ze. ,,ik ben alleenstaande. Leuk om met andere mensen aan tafel te zitten. Je hoort weer eens verhalen. Nee, ik voel me absoluut niet eenzaam. Ik geniet van de kleine dingen. Als ik mensen om me heen wil hebben, ga ik naar de stad."

,,Maar je moet het altijd wel zelf doen", vervolgt ze. ,,Ik heb vijf jaar een cavia gehad. Die zette ik op het gras in het Bossche Broek. Zo kreeg ik contact met mensen. Kinderen wilden het beestje ook aaien. Cibert is vorig jaar overleden. De contacten met mensen zijn helemaal verdwenen."

Tijdens de buurtlunch zijn er mensen van Sensoor aanwezig. ,,Ik ben vrijwilliger aan de telefoon", zegt Dave. ,,Hier proberen we te bekijken wie er even niet lekker aansluit bij andere eters. Die een beetje stilletjes blijven. Daar proberen we mee in gesprek te komen. De hele buurt is uitgenodigd. Er zitten hier mensen tussen die normaal nooit niemand tegenkomen. Leuk om vandaag even die lach om hun gezicht te zien."

Donderdag kunnen mensen voor een gratis buurtlunch terecht aan de Molenhoekpassage in Rosmalen. Maandag 2 oktober bij de Marktveldpassage in Vught.

Lekker lunchen bij de Albert Heijn in de Arena.
Volledig scherm
Lekker lunchen bij de Albert Heijn in de Arena. © Peter de Bruijn