Volledig scherm
V.l.n.r. Mieke van Schijndel, Riet de Wit, Patricia de Weerd en Tineke Hageman © Chris Korsten

Diverse goede doelen staan centraal bij Lentemarkt van Noorderkroon

DEN BOSCH - Elk jaar rond deze tijd organiseert WoonZorgCentrum Noorderkroon aan de Manis Krijgsmanhof de Lentemarkt. Dat gebeurt altijd in het gebouw zelf.

Volledig scherm
een deel van de bezoekers, met op de achtergrond zanger Tijn van Brussel © Chris Korsten
Volledig scherm
Lenie van Gils © Chris Korsten
Volledig scherm
Ans Henrion Verpoorten © Chris Korsten
Volledig scherm
Geert Hanegraaf van stichting Hulp Wadduwa © Chris Korsten
Volledig scherm
Annelies en Ine Haverhals © Chris Korsten

Lenie van Gils uit Boxtel verkocht onder andere speciale kaarten à vijftig eurocent per stuk. "Da's lekker goedkoop hè? Van elke verkochte kaart gaat er vijf eurocent rechtstreeks naar het goede doel, in dit geval naar KiKa (stichting Kinderen Kankervrij)", deed ze uit de doeken. Vijf eurocent? "Ja, je hoort me goed. Maar ik moet erbij vertellen dat ik zelf na afloop het te storten bedrag telkens mooi aanvul."

Ook Geert Hanegraaf uit Nuland, een andere standhouder, ondersteunde een goed doel. "Ik sta hier namens stichting Hulp Wadduwa, waar de totale opbrengst naartoe gaat. Onze stichting probeert scholieren in Wadduwa, een plaats gelegen in het zuidwesten van Sri Lanka, te helpen in de vorm van scolarships. Het behoeft geen betoog dat het genieten van onderwijs cruciaal is als het gaat om een kans op een succesvolle toekomst", sprak Hanegraaf. Hij verkocht diverse Sri Lankaanse producten, zoals thee, speelgoed, sieraden, en boeddha's.

De vaste vrijwilligers Mieke van Schijndel, Riet de Wit en Tineke Hageman waren eveneens aanwezig om met name werk van bewoners van het WoonZorgCentrum te tonen. "We begeleiden zowel een handwerkclub als een mozaïekclub. Die activiteiten staan beurtelings op het programma", lichtte Hageman toe.
"In z'n totaliteit herbergt Noorderkroon 130 bewoners. Daar zijn overigens degenen die in de aanleunwoningen gehuisvest zijn niet bij opgeteld. Mooi om te zien is dat óók dementeerden deelnemen aan creatieve activiteiten", aldus vrijwilligerscoördinator en medewerker Welzijn Patricia de Weerd.

Tijn van Brussel, die in topvorm was, zorgde voor de muzikale ondersteuning. Hij zong verschillende bekende Nederlandstalige (meezing)liedjes.

Ondanks dat de markt voldoende variatie leek te bieden, bleef het opvallend rustig. Het fraaie lenteweer was daar mogelijk debet aan.