Dodelijk slachtoffer ongeluk Nuland is jonge vrouw (17) uit Maren-Kessel, bestuurder (18) zwaargewond

Update | VideoNULAND – Het dodelijke slachtoffer van het ongeluk in Nuland, zondagmiddag, is een jonge vrouw van 17 uit Maren-Kessel. Dat meldt de politie. Zij zat in de auto bij een 18-jarige man uit Nuland. Hij raakte zwaargewond. 

Een auto met de twee inzittenden raakte rond 14.00 uur van de Kerkdijk en knalde met behoorlijke snelheid tegen een boom. De 17-jarige jonge vrouw zat op de bijrijdersstoel en raakte in eerste instantie zwaargewond. Ambulancemedewerkers hebben tevergeefs geprobeerd haar leven te redden. 

De auto was zo zwaar beschadigd, dat het meer dan twee uur duurde voor de het dodelijke slachtoffer en zwaargewonde bestuurder uit de auto kon worden gehaald. Hij is in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. 

Macht over het stuur kwijt

De politie gaat er na eerste onderzoek vanuit dat de bestuurder de macht over het stuur is verloren. De auto zou volgens een omstander aan de linkerkant van de weg zijn geraakt. Hij is vervolgens weer de weg op gekomen en in een slippartij opnieuw van de weg gereden. Daarbij is de auto hard tegen een boom geknald, gaan rondspinnen en tegen een tweede boom tot stilstand gekomen.

Volledig scherm
De auto is tegen een boom tot stilstand gekomen. © Bart Meesters

Volgens de politie zijn er geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. Omdat meteen duidelijk was dat het om een ernstige situatie ging, werd de traumahelikopter opgeroepen. Deze is vlak in de buurt op een weiland geland.

Politieonderzoek

De Kerkdijk was tijdelijk volledig afgesloten, zodat hulpdiensten hun werk konden doen. Dat duurde met name zo lang, omdat zij moeite hadden om de slachtoffers uit hun auto te halen. Inmiddels is de weg weer vrij.

Volledig scherm
Een auto met twee inzittenden, een man en een vrouw, raakte op de Kerkdijk van de weg en knalde met behoorlijke snelheid tegen een boom. De bijrijder is om het leven gekomen, de bestuurder raakte zwaargewond. © Bart Meesters
Volledig scherm
Een auto raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en knalde tegen een boom. © Bart Meesters
Volledig scherm
De auto was zwaar beschadigd nadat hij tegen een boom aan reed in Nuland. © Bart Meesters
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement