Volledig scherm
Moeder Sandra Geerts met zoon Daan in de draaimolen © Kees van der Zandt

Draaimolen onverminderd populair op compacte kermis Rosmalen

ROSMALEN - Het Gildeplein in Rosmalen staat tot en met woensdag weer in het teken van de jaarlijkse kermis. Op het kermisterrein staan een kleine dertig gevarieerde attracties opgesteld. De aloude draaimolen bleek zaterdag nog uitermate populair bij de bezoekers.

Moeder Sandra Geerts uit Empel maakte met zichtbaar veel plezier met haar anderhalf jaar oude zoon Daan een rondje in een auto van de carrousel. ,,Een draaimolen hoort gewoon bij de kermis. Mijn grootouders, mijn ouders en ik hebben er ooit met veel plezier rondje gedraaid. Mooi dat Daan dat nu ook doet", liet ze weten na het ritje weten.

Terwijl de belangstelling voor veel kermissen in de regio daalt trekt die in Rosmalen nog steeds behoorlijk veel publiek. ,,Omdat op deze kermis geen lang lint is door het hele dorp, maar lekker compact is met betaalbare attracties dicht bij elkaar" verklaarde bezoeker Evert Klaassen. ,,Bovendien is de Rosmalense kermis altijd begin augustus. Dat schept duidelijkheid voor het publiek, in plaats van om de paar jaar op een andere datum."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.