Volledig scherm
De net 1-jarige Julia Beekmans maakt met haar oma een rondje in de draaimolen op de kermis in Rosmalen. © K Vdzandt

Draaimolen onverminderd populair op Rosmalense kermis

ROSMALEN - Vooral (groot-)ouders met hun (klein-)kinderen bezoeken zondagmiddag de kermis in Rosmalen. De draaimolen blijkt nog steeds het populairst. 

Julia Beekmans, een jaar oud en drie turven hoog, kraait het uit van plezier, als ze met haar oma een rondje maakt in de mallemolen.

Ondanks de hitte blijken de kermisexploitanten niet ontevreden over het bezoekersaantal. ,,Al komt door de hitte de drukte wat later op gang', laat de uitbater van een goktentje weten. 

Bij biercafe D'n Beer treden tijdens de kermis landelijk bekende artiesten op. Zoals maandag Willem Barth, dinsdag John de Bever en woensdag Henk Bernard. ,,Een programmering waar menig festival jaloers op is'', laat mede-eigenaar William Langenbach trots weten.

  1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
    PREMIUM

    Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

    DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.